Appel-Kaneelgebak

Ingrediënten

  • -180 g boter
  • -100 g bruine suiker
  • -geraspte schil van 1 citroen
  • -3 eieren
  • -200 g zelfrijzende bloem
  • -100 g volkorenmeel
  • -1 th lepel kaneel
  • -1
  • 25 dl melk
  • -100 g rozijnen
  • -1 geschilde appel in plakjes
  • AFWERKING:
  • -1 el warme abrikozenconfituur
  • -kaneelsuiker =1 el poedersuiker mengen met 1/2 th lepel kaneel

Bereidingswijze

-de boter met de bruine suiker romig roeren -voeg de citroenrasp erbij en klop een voor een de eieren eronder-meng de bloem, het meel en de kaneel in een kom en spatel alles onder de botermassa samen met de melk en roer er vervolgens de rozijnen onder -bedek de bodem van de ingevette en met bloem bestoven bakvorm cirkelvormig met de appelplakjes -giet het beslag erover en strijk glad -bak 55 a 60 min in de hete oven van 180? , ontvorm en laat afkoelen

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha