appelpudding

Ingrediënten


Bereidingswijze

de appels schillen,in partjes snijden.houd een paar partjes apart voor de garnering.bak de partjes appel in 5 min. met een deel van de suiker in boter lichtbruin.het brood of de broodjes in dunne plakken snijden en in een kom doen.de melk aan de kook brengen met vanillesuiker,geraspte citroenschil en boter.de pan van het vuur nemen.de eieren en de suiker door elkaar roeren,de melk eraan toevoegen.de helft van de vloeistof over het brood gieten en laten staan.een puddingvorm invetten en een deel van de plakken brood rondom rechtop tegen de rand van de puddingvorm zetten.de partjes appel in de vorm scheppen en met de rest van de brood bedekken.de andere helft van de melk met eieren en de suiker hierover gieten.de puddingvorm afsluiten,au bain-marie in 60 min.laten stollen.de pudding voorzichtig storten.in een koekepan 3 a 4 eetl.suiker laten smelten.haal de overige partjes rauwe appel door de goudbruine suiker en gebruik ze voor de garnering van de pudding.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 488x

Jouw laatst bekeken recepten