APPELS IN CALVADOS

Ingrediënten

  • Voor 3 potten van 1/2 liter:
  • 700g appels (netto)
  • 1 el citroensap
  • 7 jeneverbessen
  • 325g suiker
  • 0
  • 7 liter Calvados (bij de slijter 40%)

Bereidingswijze

Schil absoluut rijpe vruchten heel dun af, snij ze invieren en verwijder de klokhuizen. Vermeng de parten met citroensap, jeneverbessen en suiker. Zet er ter verzwaring een bordje op en laat het mengsel een nacht koel staan. Verdeel de appels de volgende dag over de potten en overgiet ze met calvados. Sluit de potten direct goed af en zet ze op een koele plaats. Pas na 2 maanden kunt u de appels eten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha