Appelsien-ijstaart

Ingrediënten

  • 2.5 el. citroensap
  • 2 eiwitten
  • 300 gr. suikerklontjes
  • 1 dl. mineraalwater
  • 1 kg. persappelsienen
  • Pistachenoot
  • 1 handappelsien

Bereidingswijze

Persappelsienen wassen en goed boenen. Met de suikerklontjes de schil afraspen. Zodanig dat de etherische olien in de klontjes trekken, echter niet verder dan tot het witte gedeelte van de schil. Verderop wordt de schil bitter! Suiker met water op het vuur oplossen. appelsienen verder uitpersen en het sap door een puntzeef passeren. Suikerwater met appelsienen vermengen en hier het citroensap erbij doen. Verhitten tot aan de kook. Snel afkoelenIn een ijsmachine tot ijs draaien. Terwijl de machine draait in een schone kom de eiwitten luchtig kloppen en het schuim luchtig door het gedraaide ijs scheppen. Eventueel even mee laten draaien. Het ijs in een ring doen en stevig invriezen. Voor de afwerking beginnen met het losmaken van de taart door de ring met warme hand even rond te draaien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha