Appeltaart met Calvados

Ingrediënten

  • 500 gr appelen
  • bv cox
  • 50 gr boter
  • 1/2 dl calvados
  • 150 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 3 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

Schil de appelen en snijdt deze fijn. De boter op een zacht vuurtje laten smelten. De bloem en suiker met elkaar vermengen en de gesmolten boter eraan toevoegen. Doe de eierdooiers en de bakpoeder erbij, doe de calvados erbij en meng dit verder onder elkaar. Voeg de appelen erbij en meng alles zeer goed door elkaar. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig onder het deeg. Doe dit deegmengsel in een beboterde springvorm en zet dit in een voorverwarmde oven op 180?C gedurende ongeveer 1uur. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen, strooi er de poedersuiker over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 495x

Jouw laatst bekeken recepten