Appeltaart
Ingrediënten
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 265 gram boter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 1 ei
- 1 kg appels
- 75 gram rozijnen
- 50 gram krenten
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Het bakmeel in een kom zeven.De boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes snijden. De suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje zout toevoegen en alles snel tot een soepel deeg kneden. In folie verpakken en minstens 30 min in de koelkast laten rusten.Een springvorm van 26 cm. invetten. De appels schillen, klokhuizen eruit snijden en in smalle partjes snijden. De appel omscheppen met de rozijnen en de krenten, de kaneel en het citroensap.
De vorm bekleden met 3/4 van het deeg.Het appelmengsel in de vorm scheppen en bekleden met repen uit de rest van het deeg, bestrijken met wat losgeklopt ei.
De taart in 1 uur en 15 minuten bakken in een oven van 175 graden.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
5 1Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 2313x
janneke
04 dec 2017 om 09:35leuk