Appelvla Met Walnoten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de geschilde appels zonder klokhuizen in partjes. Verkruimel het brood zonder de korst. Houd een paar mooie noten achter voor de garnering en hak de rest grof. Verhit de helft van de boter met de helft van de suiker in een koekepan en laat de appelpartjes op middelhoog vuur aan beide kanten bakken tot ze goudbruin gekarameliseerd zijn. Schep ze uit de pan. Voeg de resterende boter toe en bak het broodkruim met de noten en de resterende suiker knapperig. Schep dit mengsel eveneens uit de pan. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Klop de slagroom stijf met de eetl. basterdsuiker en de kaneel.AFWERKEN: Verdeel de helft van de appels over hoge dessertglazen of limonadeglazen. Verdeel er eerst de helft van de dadels en daarna de helft van het notenmengsel over. Schep er de helft van de vanillevla over. Herhaal deze procedure en garneer de bovenkant met een toef slagroom en de achtergehouden noten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1058x

Jouw laatst bekeken recepten