aspergecake met camembert

Ingrediënten


Bereidingswijze

* In plaats van verse doperwten kunt u ook ? 200 g diepvries gebruiken. In pan asperges koken volgens gebruiksaanwijzing. Boven maatbeker aspergekookvocht afgieten. Aanvullen met water tot 4 dl. Boven kom asperges met 1 dl kookvocht door (draai)zeef wrijven. Worteltjes schrappen en wassen. In stukjes snijden. Doperwten doppen. In pan met weinig water en zout, worteltjes ? 10 min. koken. Doperwten toevoegen. Nog ? 5 min. koken. Afgieten. Augurken in stukjes snijden. Korst van Camembert verwijderen. In plakjes snijden. In pan aardappelpuree maken met 3 dl kookvocht en 3 dl melk volgens gebruiksaanwijzing. Eieren erdoor roeren. Toevoegen: aspergepuree, wortel met doperwten, augurken en nootmuskaat. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Cakevorm (inh. 2l) invetten. 1/3 deel van aspergepureemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van Camembert erover verdelen. 1/3 deel van pureemengsel erop scheppen. Rest van Camembert erover verdelen. Rest van pureemengsel erop scheppen. Aandrukken en gladstrijken. Paneermeel erover strooien. Klontjes boter erover verdelen. Oven voorverwarmen op 225?C. In braadslede cakevorm zetten. Braadslede vullen met heet water tot ? 1 cm onder rand. In midden van oven cake in ? 30 min. goudbruin en gaarbakken. ? 5 min. laten afkoelen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren. Even schudden en cake op schaal laten glijden. In plakken van ? 1 ? cm snijden. Warm of koud opdienen. Lekker met tomatensalade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 548x

Jouw laatst bekeken recepten