Assiette Cointreau a chocolade parfait, geflambeerd

Ingrediënten

  • a.225 gram hele eieren.
  • 90 gram eidooier.
  • 200 gram suiker.
  • 1 vanillestokje
  • het merg.
  • b.750 gram slagroom.
  • 100 gram chocoladeschaafsel (fijn).
  • 40 cc cointreau .

Bereidingswijze

De grondstoffen onder a. vermeld met elkaar vermengen en "au bain Marie" roerend standig kloppen tot ongeveer 70?C. Uit het heetwaterbad nemen en verder koud kloppen. Eventueel op ijs. De slagroom met de cointreau stevig opslaan op een ijsbad. De massa (pate a bombe) onder a. vernoemt luchtig en voorzichtig door de slagroom spatelen. Nu het chocoladeschaafsel toevoegen en ook voorzichtig door de massa spatelen. Direct afvullen in een met plasticfolie beklede gekoelde vorm (bv. een cake blik) en enkele uren in een diepvries van ?20?C laten aanvriezen.Geflambeerde perziken: per persoon 1 halve perzik- suiker- perziksap- persico likeur of passoa- kirsch- citroen- en gebruneerd amandelschaafsel of pindaschaafsel. Bereidingswijze:carameliseer de suiker- citroensap toevoegen - laten inkoken- blus de stroop af met perziksap en persico likeur- leg de perziken in het vocht en pocheer deze- flambeer de perziken met de kirsch.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 642x