australische cheese cake

Ingrediënten

  • voor de bodem: bijna heel pakje theekoekjes-100gr suiker - 200gr gesmolten boter - kaneel.
  • Voor de vulling: 2 pakjes roomkaas (philadelphia of een goedkopere versie) - 1 blikje gecondenseerde melk (dikke zoete melk van friese vlag) - bijna heel blikje ananas stukjes - sap van 1 citroen - theelepel vanille essence

Bereidingswijze

bekleed de springvorm met de alu folie en laat wat overhangen zodat dat straks over de cake heen kan.verkruimel de koekjes (ik doe het altijd in de keukenmachine), doe er de suiker en kaneel bij en als laatste de gesmolten boter. Maak van dit prutje de bodem van de cake, maar maak ook een opstaand randje van bijna de hoogte van de vorm. Zet de bodem even in de vriezer terwijl je de vulling maakt. Klop de kaas smeuig en doe er langzaam de gecondenseerde melk doorheen. Alles goed mengen. Dan de vanille essence erdoor met de citroensap. Het wordt door de citroen een stuk steviger dus niet schrikken. Doe er dan als allerlaatste de ananasstukjes doorheen scheppen. Giet dit alles in de bodem en zet het zeker 6 uur in de vriezer. Voor je het serveert, haal het een half uur zeker uit de vriezer en snij de hele cake in stukjes. Ook makkelijk voor later als niet alles opgaat, want dat gaat natuurlijk weer de vriezer in en dan kun je er zo een stukje uit halen. Smakelijk!!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha