Baked Alaska (IJstaart)

Ingrediënten

  • 8 dungesneden plakken cake
  • 12 bolletjes ijs
  • bijvoorbeeld aardbei
  • pistache
  • vanille
  • 1 borrelglaasje sinaasappellikeur
  • wat in stukjes gesneden fruit
  • bijvoorbeeld aardbeien
  • kiwi
  • perzik en ananas uit blik
  • 4 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • sap van 1/2 citroen om te ontvetten

Bereidingswijze

Leg 3 plakken cake in de lengte op de ovale schaal Besprenkel de plakken cake met de likeur en verdeel hierop de bollen ijs en de stukjes fruit Druk het gelijk een beetje in de ovale vorm Dek het af met de overige plakken cake en besprenkel ze met de rest van de likeur Laat het geheel in de diepvries goed aanvriezen Maak de mengkom en de kloppers van de mixer vetvrij met wat citroensap Klop de eiwitten Als het eiwit behoorlijk stijf is geklopt, geleidelijk, al kloppende de suiker er aan toevoegen Blijven kloppen totdat de suiker geheel is opgenomen en het eiwit goed stijf is De schaal met de inmiddels bevroren cake uit de diepvries halen Deze rondom garneren met het eiwit d.m.v. een spuitzak met een gekarteld spuitje Nu weer terugzetten in de vriezer tot gebruik De oven voorverwarmen op de hoogste stand en indien mogelijk met de grillstand aan (250 graden) Zet de schaal in de oven en laat de taart mooi goudbruin worden in 8-10 minuten De schaal direct op tafel zetten en de ijstaart aan tafel snijden

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha