Baklava (zoet gebak)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng 1 eetlepel kaneel, 1/2 kopje suiker en de amandelen. Vet een oven schaal met boter in en leg er een paar met boter ingevette vellen bladerdeeg in. Leg nu een laagje van het notenmengsel op het bladerdeeg, weer wat bladerdeeg, en weer wat van het mengsel enz enz. Als laatste met een paar vellen afdekken 6-8 vellen en met een mes er ruitjes in snijden. Met een beetje water besprenkelen en in een niet te hete oven 1 uur bakken. Maak onder tussen een siroop, door in een pan 2 kopjes water, 3 kopjes suiker, 1 kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen, en dit 15 minuten hart laten koken. Als alles klaar is de baklava in vierkantjes snijden en de siroop er over heen gieten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 732x

Jouw laatst bekeken recepten