Banaan-chocoladetaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen : 180 gradenChocobodem : Meng de bloem en cacaopoder. Klop de dooiers, suiker en het water luchtig. Klop het eiwit en de suiker tot romig sneeuw. Voeg beide mengsels samen en schep er het bloemmengsel doorheen (goed mengen). Schep het deeg in de ingevette springvorm en bak het 25 minuten. Als de bodem klaar is snij de afgekoelde bodem dan overlangs door. leg het onderste gedeelte op een schaal. Bekleed de ring van de springvorm met bakpapier en plaats hem om de bodem. Taartsiroop : Meng water, poedersuiker en rum en bevochtig hiermee de bodem. Roomvulling/vanilleroom/chocoroom: Week de gelatine in koud water. smelt de couverture of chocolade au bain-marie of in de magnetron. Pel de bananen en snij ze in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de helft van de slagroom en de vanille in een kom. Smelt de gelatine en roer hem erdoor. Schep de rest van de slagroom in de gesmolten couverture of chocolade en roer flink door. Schep de vanille- en de chocoladeroom samen met de bananenstukjes in een kom.Meng de drie ingredienten door elkaar met een keukenlepel, maar zorg ervoor dat er strepen in de massa zitten. Schep de helft van de gemarmerde slagroom op de taartbodem en strijk de laag glad. Leg er de tweede chocoladebodem op en bevochtig hem met de taartsiroop. Strijk de rest van de slagroom erover en zet de taart ongeveer twee uur op een koele plaats. Garnering: Was voor de garnering de ongepelde banaan in warm water en droog hem af. Snij hem in dunne, schuine schijfjes en bedruppel die licht met citroensap. Klop de slagroom met de suiker voor de garnering en spuit met een spuitzak slagroomrozetten op de taart. Leg op elk toefje een banaanschijfje. Strooi wat vlokken over het midden van de taart.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 196x

Jouw laatst bekeken recepten