Bananen Beignets met karamelsaus

Ingrediënten

  • De karamelsaus:
  • -230 g bruine basterdsuiker
  • -1
  • 25 dl room
  • -100 g boter in stukjes
  • VERDER:
  • -125 g zelfrijzend bakmeel
  • -1 losgeklopt ei
  • -2 dl spuitwater
  • -olie om te frituren
  • -4 bananen in vieren gesneden

Bereidingswijze

-voor de saus roeren we de ingredienten in een pannetje tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten -breng de saus aan de kook en zet het vuur laag en laat even sudderen-zeef het bakmeel in een kom en maak er een kuiltje in -voeg het ei en spuitwater ineens toe en roer tot alle vocht is opgenomen en het beslag klontvrij is -verhit de olie in een diepe pan op 180?C -haal een paar stukjes banaan tegelijk door het beslag en verwijder het overtollig beslag -laat voorzichtig in de olie zakken en bak ze in 2 min goudbruin en krokant -laat ze uitlekken op keukenpapier en hou ze warm -doe hetzelfde met de rest van de banaan

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 669x

Jouw laatst bekeken recepten