Bananentaart met witte chocolademousse

Ingrediënten

  • -300 g gistsdeeg voor taartbodems of 400 g zanddeeg of 300 g bladerdeeg
  • -boter om in te vetten
  • VULLING:
  • -2
  • 5 dl vanilleroom
  • -losgeklopt ei
  • -4 bananen
  • -sap 1 citroen
  • -5 dl room
  • -2 zakjes vanillesuiker
  • -150 g witte chocolade
  • AFWERKING:
  • -150 g witte chocoladeschilfers

Bereidingswijze

-bereid het deeg volgens het basisrecept en breng het in een ingevtte taartvorm en maak de rand gelijk-bestrijk de deegbodem met de vanilleroom -bestrijk de rand met losgeklopt ei en laat het gistdeeg 10 min narijzen -bak, ontvorm en laat afkoelen -snij de gepelde bananen in schijfjes van 3 mm dikte -haal de banaan door het citroensap en leg ze dakpansgewijs over het gehele gebak -smelt de witte chocolade au bain marie -klop de room lichtjes op met de suiker -spatel dan voorzichtig de licht afgekoelde chocolade er onder -giet over de banaan en smeer egaal uit -bestrooi de taart met witte chocoladeschilfers

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 633x

Jouw laatst bekeken recepten