BASBOUSA(Egypte)

Ingrediënten

  • Basbousa is een Egyptische cake
  • overgoten met een lekkere
  • zoete suikerstroop. De ingredienten voor deze cake zijn ook hier heel gemakkelijk te verkrijgen.
  • - 300 gram griesmeel
  • - 150 gram suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 3 eetlepels geraspte kokos
  • - 150 gram boter
  • - 150 gram Bulgaarse
  • Griekse of Turkse yoghurt
  • - 1 zakje blanke amandelen
  • - 100 gram suiker
  • - 2 dl water
  • - 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Meng in een kom de ingredienten voor de cake door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag ca. 15 minuten.Haal de cake uit de oven en verdeel de amandelen over de cake en druk ze licht aan. Bak de cake nog ca. 30 minuten en laat het iets afkoelen. Breng intussen voor de suikerstroop de ingredienten in een pannetje aan de kook en laat het inkoken en afkoelen. Schenk de suikerstroop langzaam over de cake en laat het intrekken (de cake moet verzadigd zijn met stroop, niet doorweekt).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1324x

Jouw laatst bekeken recepten