Basisrecept appelmoes.

Ingrediënten

  • 1 kg appels (moesappels)stukje citroenschil2? eetl. suiker.

Bereidingswijze

De appels schillen, in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen.De appels met het citroenschil en 5 eetl. water aan de kook brengen.LOaat het op een zacht vuur in ? 10 min. tot moes koken.De moes boven een andere pan door een (draai)zeef wrijven.Roer de suiker door de moes en laat het afkoelen.voor variatie perzik heb je nodig:? l. blik perzik5 eetl. zure room.De perziken laten uitlekken en in stukjes snijden.Hou 4 schijfjes achter.Roer de perzikstukjes en 3 eetl. zure room door de appelmoes.Verdeel de appelmoes over 4 schaaltjes en garneer elk schaaltje met ? eetl. zure room en 1 schijfje perzik.Voor variatie peer heb je nodig:2 peren2 eetl. rozijnen2 eetl. krenten.De peren schillen en in stukjes snijden.Schep de peerstukjes met de krenten en rozijnen door de appelmoes en verdeel dit over 4 schaaltjes.Eventueel garneren met enkele rozijnen.Voor variatie mandarijn heb je nodig:1 eetl. vloeibare honing4 eetl. mandarijntjes (uit blik)12 mandarijnenpartjes (blik)De honing en de 4 eetl. mandarijntjes door de appelmoes roeren.De appelmoes over 4 schaaltjes verdelen.Garneer de schaaltjes elk met 3 mandarijnpartjes.Voor variatie druiven heb je nodig:? l. blik gepelde druiven50 g gehakte walnoten8 halve walnotenDe druiven laten uitlekken en samen met de gehakte walnoten door de appelmoes scheppen.Verdeel de appelmoes over 4 schaaltjes en garneer elk schaaltje met 2 halve walnoten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha