bastogne koek

Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 175 gr boter
  • 75 gr kandijsuiker
  • 100 ml kandijstroop
  • 3 eierdooiers
  • zout
  • kaneel
  • kruidnagel

Bereidingswijze

Meng in een grote kom voorzichtig bakmeel, boter, kandijstroop en eierdooiers door elkaar. Wanneer het deeg een gladde massa vormt, kandijsuiker toevoegen en stevig kneden. Voeg naar smaak een snufje zout, wat kaneel en de gemalen kruidnagelen toe. Dek de kom af met een thedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast. Vet een bakplaat in en vorm hierop platte hoopjes deeg. Bak de koeken ongeveer 20 tot 25 minuten op ongeveer 175 graden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 770x

Jouw laatst bekeken recepten