Bavarois van drie kazen met Sauternes

Ingrediënten

  • 70 gr. Kernhem
  • korst verwijderd * 70 gr. roomkaas
  • korst verwijderd * 1 gelatineblaadjes * 1 dl. melk * 80 gr. verse roomkaas (mon chou of Rederijkertje) * 1 dl. slagroom
  • voor de saus:
  • 200 gr. suiker * 2 dl. Sauternes (of andere dessertwijn)

Bereidingswijze

Snij de Kernhem en de roomkaas in dobbelsteentjes. Laat de gelatine zacht worden in een kommetje met koud water. Doe de melk, de kaasblokjes en de verse roomkaas in een pan met dikke bodem en verwarm het mengsel op een zacht pitje, onder regelmatig roeren, tot de kaas gesmolten is en een dikke, romige massa is verkregen. Neem de pan van het vuur, voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en laat het oplossen in de kaascreme. Laat de massa afkoelen en roer af en toe. Klop intussen de slagroom half stijf. Spatel de room zo luchtig mogelijk door de afgekoelde kaascreme en verdeel het geheel over 4 timbaalvormpjes of kleine kopjes. Zet de vormpjes in de koelkast om de bavarois te laten opstijven. Maak intussen de saus: doe de suiker in een pan met dikke bodem, voeg een klein scheutje water toe en verhit het geheel op een vrij hoog vuur tot de suiker begint te smelten. Draai het vuur iets lager en blijf roeren tot het suikerstroopje bruin begint te kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg met kleine scheutjes tegelijk de zoete dessertwijn toe (pas op voor spatten!). Zet de pan weer op het vuur, breng de inh. al roerend aan de kook en laat de saus zachtjes inkoken tot hij stroperig is. Laat de saus afkoelen. Stort de kaaspuddinkjes vlak voor het opdienen op dessertborden, giet er een beetje saus omheen en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 842x

Jouw laatst bekeken recepten