Bavarois van Kernhem met in port gekookte peren

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwijder de korstjes en snij de Kernhem in kleine dobbelsteentjes. Klop 1/4 ltr. slagroom tot deze de consistentie van vla heeft. Laat de gelatine zacht worden in een kommetje met koud water. Breng de rest van de slagroom aan de kook. Draai het vuur laag, voeg al roerende de kaasblokjes toe en blijf roeren tot de kaas volledig is gesmolten. Voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ze al roerende oplossen. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot lauw; roer af en toe. Spatel de lobbig geslagen room door de massa en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over 6 kleine timbaalvormpjes en zet deze in de koelkast om de bavarois te laten opstijven. Schil intussen de peren, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes en pocheer deze ca. 5 min. in de port. Laat afkoelen. Stort de puddinkjes vlak voor het opdienen op dessertborden, leg er een lepel perencompote naast en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 761x