Bitterkoekjes met sinaasappeldessert

Ingrediënten

  • 100 gr. kleine bitterkoekjes2 eetl. madera4 sinaasappelsslagroom(of room)20 gr. poedersuikerCreme1/2 liter melk2 eieren50 gr. suiker2 vanillestokjes12 zakje vanillesuiker2 eetl. maizena1eetl. madera

Bereidingswijze

De bitterkoekjes plat op een bord leggen en besprenkelen met madera. de vanillestokjes in de lengte splijten.Kook de melk met de vanillestokjes. Meng de maisena met een beetje melk of water en schenk dit papje onder voordurend roeren bij de kokende melk. 5 minuten laten koken. In een grote schaal de eieren kloppen met de suiker. Voed de vanillesuiker en de madera er aan toe. De melk van het vuur halen en al roerende bij de eieren voegen. Giet na alles terug in de pan en breng het gehaal opnieuw tot het kookpunt. Giet het nu in een schaal en laat het afkoelen. Schil de sinaasappels en houd ze onder de warme kraan, zo gaan de witte velletjes en makkelijk af. Snijd ze nu in kleine plakjes. Leg nu de bitterkoekjes in de ijscoupes. Bedek ze met de vanillecreme en leg er de sinaasappelplakjes op. Strooi er wat poedersuiker over en versier het geheel met slagroom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha