Blauwvingers kruimeltaartje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Roer de boter zacht in een kom. Doe de basterdsuiker,het zout,de vanillesuiker en het ei erbij en meng alles goed door elkaar. Zeef de bloem in gedeelten boven de kom en schep de bloem goed door de zacht geroerde boter. Doe de hazelnoten in een droge koekenpan en rooster ze lichtbruin,laat ze afkoelen en maal ze fijn in een keukenmachine en schep ze vervolgens door het deeg. Leg een stuk vetvrij papierop een bakplaat. Verwarm de oven op 175c. Doe het deeg in een spuitzak met een grote kartelmond en spuit daarmee reepjes deeg van ongeveer 9 cm lang met een tussenruimte van 3 cm op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 min goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Laat de chocolade ondertussen smelten au bain marie roer goed door en laat een beetje afkoelen. Doop de uiteinden van de koekjes heel even in de gesmolten chocolade en laat koud worden Eet de koekjes bij de thee of warme chocolade melk. Als ze een paar dagen oud zijn is het een lekkere basis voor een romige taart. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mon chou zacht met een garde en roer de slagroom er doorheen. zet even in de koelkast. Doe de hazelnoten in een droge koekenpan en rooster lichtbruin. Hak de noten grof met een mes. Leg een stuk vetvrij papier in een springvorm. Verkruimel 200 gr koekjes en vermeng ze met de gesmolten boter. Druk de kruimels in de springvorm goed aan op de bodem en giet de mon chou er overheen. Bestrooi met de hazelnoten.laat een uurtje opstijven in de koelkast en bestuif vlak voor het serveren met een beetje cacao.....

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha