Boterkoek met gedroogde pruimen, amandelspijs en a

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snij de gedroogde gewelde pruimen in 4 stukjes en leg ze ? 20 minuten in de amaretto. Beboter de vorm licht en bestrooi met wat bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 200?C. Zeef het bloem.Doe bloem, basterdsuiker, zout, vanillesuiker in een kom en roer dit door elkaar. Voeg hier de boter in kleine stukjes en de helft van het losgeklopte ei aan toe. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in twee porties. Bedek de bodem van de vorm met een portie. Verdeel hierover de amandelspijs (in grove stukjes) en de pruimen. Leg de tweede plak deeg hier losjes op. Trek met een vork wat figuurtjes over de boterkoek. Roer wat overgebleven amaretto door de rest van het losgeklopte ei en strijk dit uit over de boterkoek. ? 20 minuten bakken in de oven op 200~C. Beslist niet langer.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 569x