Boterkoek met hazelnoten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 CBoter op en heel laag pitje laten smelten, zonder dat het gaat pruttelen. Ei loskloppen. Zodra de boter gesmolten is van het vuur af, suiker, vanillesuiker, zout, gemalen hazelnoten en iets meer dan de helft van losgeklopt ei toevoegen. Het geheel goed doorroeren met een garde (of een handmixer op de laagste stand). Vervolgens bloem in gedeeltes toevoegen en erdoorheen blijven mengen, tot een stevig deeg ontstaat. Deeg in boterkoekvorm overdoen en met de bolle kant van een eetlepel stevig aandrukken. Bestrijken met de rest van losgeklopt ei en in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha