Boterkoek met kokos en amandellikeur

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.Mix de boter met de basterd- en vanillesuiker romig. Kluts de eieren en giet hiervan 3/4 deel en de likeur bij het beslag en mix het goed door. Zeef de bloem boven het beslag en meng dit, samen met iets zout en de kokos, met een vork of deeghaken. Verdeel het deeg over de 2 vormen en druk het in de vormen (de vormen hoeven niet te worden beboterd). Strijk het glad met de bolle kant van een in heet water gedompelde lepel. Kwast wat van de overgebleven ei over de koeken en trek met een vork een ruitmotief in de koeken. Bak de koeken in het midden van de oven in 25-30 minuten goudgeel en gaar. De koeken zijn nu nog zacht. Laat de koeken een uur afkoelen, draai het mes van de vorm rond en herhaal dit nog een keer als de koeken helemaal zijn afgekoeld.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha