Brandy Alexander parfait

Ingrediënten

  • ? 6 el cacaopoeder
  • ? 1.2 dl kokend water
  • ? 150 gr pure chocolade
  • ? 8 eierdooiers ? gepasteuriseerde-
  • ? 230 gr basterdsuiker
  • ? 2.4 dl water
  • ? 6 dl room
  • ? 1/4 dl cognac
  • ? 3/4 dl creme de cacao

Bereidingswijze

klop de eierdooiers los, >>? roer een papje van het cacaopoeder en het kokende water, 1,2 dl, haal de pan van het vuur en los de chocolade hierin op. >>? Los in een steelpan of metalen bekken op zacht vuur de suiker in de 2.4 dl water op, roeren tot de suiker is opgelost. Laat het koken zonder te roeren tot de suikerthermometer 115 gr aangeeft. >>? Klop deze stroop snel door de dooiers en klop dit samen au bain marie tot een dikke vla. >>? Haal de kom van het vuur, zet deze in koud water met ijs en roer tot de vla is afgekoeld. >>? Roer het cacao,- chocolademengsel erdoor. >>? Klop de room stijf, voeg de cognac en creme de cacao toe en spatel dit door de door de vla.? Bekleed een cakevorm of vriesbestendige schaal ruim met folie en stort het mengsel. ( of verdeel het over meerdere )sluit het af met de overstekende folie en plaats het in de vriezer.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha