Bread & butter pudding van paasbrood

Ingrediënten

  • 4-6 sneetjes paasbrood50 gr. boter3 eetl. abrikozenjam1 groot ei1 1/4 dl.
  • slagroomrasp van 1 sinaasappel2 zakjes vanillesuiker3 eetl. donkerbruine basterd
  • suiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.Vet vier eenpersoons ovenschaaltjes (inhoud circa 2 deciliter) heel royaal in met boter.Snijd de sneetjes paasbrood elk in 4 stukken en besmeer deze met boter, abrikozenjam en amandelspijs (uit het brood).Leg de stukjes paasbrood in de ovenschaaltjes.Klop in een kom het ei los met de slagroom, de geraspte sinaasappelschil en de vanillesuiker.Schenk dit mengsel over de stukken brood in de schaaltjes.Strooi de bruine suiker erover en verdeel de rest van de boter in vlokjes erover.Bak de bread & butter puddinkjes in de oven in ca. 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Terwijl ze nog warm zijn de puddinkjes omgekeerd op bordjes storten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha