Breugheliaanse rijsttaart
Ingrediënten
- Voor een taart van 22 cm diameter en 4 1/2 cm hoog:
- 20 gr gist
- 10 gr koude melk
- 140 gr bloem
- 130 gr boter
- 1/2 ei
- 20 gr suiker
- 2 gr zout
- abrikozenconfituur
- 1/2 losgeklopt ei
- een klein blikje halve abrikozen
- Voor de rijst:
- 150 gr dessertrijst
- 1/2 liter melk
- 125 gr suiker
- een snuifje zout
- 4 eierdooiers
- 2 eiwitten
- 25 gr schiftsuiker (ultrafijne griessuiker)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Los de gist in de melk op en kook de rijst in de melk gaar. Roer er de suiker en het zout onder en voeg ook al roerend de eierdooiers toe. Klop de eiwitten met de schiftsuiker op en spatel ze onder de rijst. Meng de overige grondstoffen voor de taart, samen met de gistoplossing, kort door elkaar; let erop dat u het deeg niet te lang bewerkt. Rol het dun uit in een cirkel van ca. 33 cm diameter en bekleed hiermee een breed gebekte hoge vlaaivorm. Bestrijk de bodem met een dun laagje abrikozenconfituur en bestrijk de rand van de taartvorm met het halve ei. Vul de vorm tot bijna aan de rand met de rijst en leg de abrikozen erop. Bak de taart 35-40 minuten op 180 gr. C. Laat hem niet te lang bakken, want de taart moet smeuig blijven. Haal de taart uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen. Lekker bij een kopje koffie of thee, of bij een zoete dessertwijn.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 646x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Ovenschotel met broccoli en gehakt
- Courgette / aubergine ovenschotel
- Lauw-warme Tortelini salade
- Macarons
- GEHAKT ovenschotel met BRIE en BROCCOLI
- truujesoep
- 11 Steden Koek
- Warme Ketel (drank uit Terschelling)
- Bonbon van duif gevuld met risotto en ganzenlever
- Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto