Brugse Chocoladetaart

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 400 gram bladerdeeg uit de diepvries
  • 1 ei los geklopt
  • Voor de vulling:
  • 200 gram chocolade
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 70 gram suiker
  • amandel-of hazelnootsnippers
  • chocoladekrullen of enkele krieken om te garneren

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 220 gradenLaat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit in de vorm van een rechthoek. Snij er aan de vier zijde een reep van 2 cm af. Leg deze op de vier randen van de deegbodem en druk ze lichtjes aan. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Leg op de bakplaat een stuk bakpapier. Leg er de deegbodem op en prik er met een vork op regelmatige afstand gaatjes in. laat het deeg enkele uren rusten. Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven. Laat 15 a 20 minuten bakken. Maak de vulling van chocolade, terwijl de taart op een rooster afkoelt. Breek de chocolade in kleine stukken. Verwarm het (bij voorkeur au bain-marie) op een heel zacht vuur en vermeng het met de suiker en de eidooiers tot een gladmengsel. Voeg aan het chocolademengsel het stijf geslagen eiwit toe. Schep voorzichtig om (zeker niet krachtig roeren) om het eiwit goed te mengen. Giet het mengsel op de taart en versier het met amandel-of hazelnootsnippers, chocoladekrullen of enkele krieken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha