Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit

Ingrediënten

  • Voor de wafels :
  • 50 gram boter -
  • 2 eieren -
  • 1 mespuntje zout -
  • 2 eetlepels basterdsuiker -
  • 1 dl melk -
  • 100 gram bloem -
  • boter voor het wafelijzer -
  • Voor de vruchten :
  • 3 kiwi's -
  • 1 rijpe mango -
  • 1 blikje ananasblokjes -
  • 50 gram boter -
  • 3 eetlepels suiker -
  • 2 eetlepels citroensap -
  • 1 borrelglas rum of cognac -
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Maak eerst het wafelbeslag. Smelt de boter. Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop de eierdooiers los met de suiker, de melk en de gezeefde bloem. Spatel vlak voor het bakken het stijfgeklopte eiwit door het beslag, anders verliest het zijn luchtigheid. Snijd de geschilde kiwi's in de lengte in partjes. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango in dunne parten van de pit. Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het ananassap op.Verwarm het wafelijzer voor. Bestrijk het warme ijzer met een kwastje met wat boter. Schep er wat beslag in en bak de wafels overeenkomstig de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Verhit intussen de boter en de suiker in een koekenpan en roer tot de suiker is gesmolten en begint te kleuren. Schep er de voorbereide vruchten door en laat kort doorwarmen. Blus af met het een flinke scheut van het ananassap en bedruppel met het citroensap. Flambeer met de rum of de cognac. Leg de wafels op de borden en verdeel er het warme fruit over. Maal er voor een pittig accent wat zwarte peper over! Als de wafels als dessert worden gegeten, past een bolletje vanille-ijs er uitstekend bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha