Brusselse wafels met warme kersen

Ingrediënten

  • 125 g. bloem
  • 50 g. zachte boter
  • 65 g. suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 zakje vanille-suiker
  • 1/2 theelepeltje citroenrasp
  • 1 busje poedersuiker
  • 1 eetlepel olie
  • Voor de kersen:
  • 1 pot kersen op siroop (zonder pitjes)
  • 2 theelepels allesbinder opgelost in koud water
  • 4 schepjes suiker

Bereidingswijze

Zeef eerst de bloem en leg de bloem in een ronde cirkel op het aanrecht leggen. Leg de suiker, boter, ei, snufje zout, de vanillesuiker en het citroenrasp in het midden en vermeng dit met elkaar. Kneed dit met de handen totdat het een glad en soepel deegje is. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot. Leg deze zolang op een bord. Verwarm nu een wafelijzer en bestrijk het met wat olie. Druk het bolletje in het midden van het wafelijzer en klap hem goed dicht. Laat het wafelijzer nu 3 minuten op niet te hoog vuur bakken aan beide kanten. Haal de wafel voorzichtig met een vork uit het wafelijzer en houd de wafels warm totdat ze allemaal gebakken zijn. In de tussentijd, het vocht van de kersen in een pannetje opwarmen en de opgeloste allesbinder erbij gieten. Blijf dit goed roeren. Het vocht wordt nu dikker. De kersen en de suiker erbij doen en heel even laten doorkoken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 709x

Jouw laatst bekeken recepten