Cape Brandy Pudding

Ingrediënten

  • 1 theel. bicarbonaat of soda. (In Nederland heet dat zuiveringszout of maagzout)
  • 250 gr. dadels
  • ontpit en fijngehakt.
  • 250 ml kokend water.
  • 125 gr boter.
  • 1 cup suiker.
  • 2 eieren
  • geklopt.
  • 2 cups zelfrijzend bakmeel.
  • 1 theel. bakpoeder.
  • 1/2 theel. zout.
  • Voor de saus:
  • 3 theel. boter.
  • 1 cup suiker.
  • 150 ml water.
  • 175 ml brandy of cognac.
  • 1 theel. vanille essence.

Bereidingswijze

Doe de bicarbonaat of soda smaen met de helft van de dadels in een kan en giet er het kokend water over. Goed mixen en af laten koelen. Klopt de boter samen met de suiker romig en klop er daarna de eieren door. Zeef zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout over het mengsel en roer door elkaar. Voeg het dadelmengsel toe en roer alles goed dooreen. Beboter een vuurvaste schotel en doe het mengsel hierin. Bak het op 180 graden plm 45 min.De saus: Kook water, boter en suiker gedurend 5 minuten. Haal van het vuur en voeg brandy, vanille essence en een snufje zout toe. Giet dit mengsel over de pudding als deze uit de oven komt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 518x

Jouw laatst bekeken recepten