Casetoerte.

Ingrediënten

  • zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

So neemt ende maect u deegh gelijc van de voorsc. appeltaerte gheseyt is. Maect u spijse aldus: neemt bycans eenen halven goeden verschen Tientschen case ende schelt hem rontom. Dan breect hem wel cleyn in een vyerken goeden soeten room ende doet er oock by vijf doyeren van rau eyeren tsamen cleyn gebroken. Doet er dan oock by twee heete lepelkens van de beste olie van olyven ende bycanst een half pont gesmolten boter ende een goede hantvol corinten ende wel peperpoeder ende menghelet metter hant altsamen metten case wel ondereen. Het en mach maer eenen goeden geur na het peper hebben. Neemt dan spenage ende scherft die cleynder of also cleyn oft ghyer potage af maken wout ende douwt het sop tusschen u handen uut. Doet er so vele af in de voorsc. ghemengde casespijse totdat u dunckt dattet dicke genoech is ende menget wel ondereen. Leght dan u spijse in u deegh ende in de panne. Dectse als voren ende bestrijctse met een quispelken met olie van olyven opt scheel ende laetse lancsaem backen datse niet en brande of datse niet en siede datse bobbele of het soude al matten werden. Besietse dicmaels, en alsse gebacken is, dientse ter tafelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

Jan van Loenen

10 mei 2020 om 19:08

Dit is geen dessert, maar een hoofdgerecht. Casetoerte = kaastaart. Nu zouden we het een spinazietaart met kaas noemen. Spenage = spinazie.

Reageer zelf op dit recept

kaptcha