Cassisbavarois

Ingrediënten

  • - 4 blaadjes witte gelatine
  • - 125 ml zwarte bessensap
  • - 50 gr suiker
  • - 3 el cassissiroop
  • - 125 ml slagroom
  • - 100 gr zwarte bessen
  • - poedersuiker

Bereidingswijze

-1 Laat de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Breng intussen in de steelpan het bessensap, 3 eetlepels water, suiker en cassissiroop aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen. Neem de pan van vuur en los de gelatineblaadjes hierin een voor een op. Laat de oplossing afkoelen (in bak met koud water) en laat dit lobbig worden. 2 Sla de Slagroom stijf. Spatel vervolgens het gelatinemengsel en de room voorzichtig door elkaar. 3 Spoel de timbaaltjes om met koud water en verdeel het bavarois-mengsel hierover. Laat de timbaaltjes in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. 4 Dompel de timbaaltjes ca. 10 seconden in heet water onder. Leg de dessertbordjes erop en keer dan samen om, zodat de bavarois uit timbaaltjes glijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 887x

Jouw laatst bekeken recepten