Charlotte comtoise aux pommes (appelcharlotte)

Ingrediënten

  • 90 g boter
  • 2 kg appelschijven
  • 1
  • 25 dl droge witte vin jaune (Jurawijn)
  • kaneel
  • 150 g suiker
  • 60 g boter
  • 9 a 10 sneetjes brood

Bereidingswijze

Smelt 90 g boter, doe er 2 kg appelschijven in, 1,25 dl droge witte vin Jaune (Jurawijn) en wat kaneel, sudder 20-25 minuten. Doe er 150 g suiker bij en roer tot dikke stevige appelmoes. Bedek een charlottevorm met vetvrij papier. Klaar 60 g boter (smelten, afschuimen en bezinksels wegzeven), haal er 7-8 sneetjes brood in reepjes door en 2 sneetjes in driehoekjes (om de gaten te vullen) en bekleed de vorm, hou wat reepjes apart. Vul met de appelmoes, bedek met broodreepjes en een lepel boterklontjes. Zet in de oven: 15 minuten op 200° en 35-40 minuten op 175°. Laat 15 minuten afkoelen en serveer warm, of laat in de koelkast afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 782x