Charlotte met chocolademousse

Ingrediënten

  • 350 gram bittere chocolade
  • 8 stuks eieren
  • 10 stuks afgestreken eetlepels poedersuiker
  • 120 ml melk
  • 4 eetl. rum
  • 400 gram lange vingers
  • ? l slagroom

Bereidingswijze

Breek de chocola in stukjes Zet een ronde springvorm met een middellijn van ca. 22 cm klaarSmelt de chocola au bain marie Splits de eieren Klop de eidooiers met de poedersuiker schuimig Klop de eiwitten stijf Roer de melk en rum door elkaar Roer lepel voor lepel de gesmolten chocola snel door de geklopte eidooiers Spatel dan de eiwitten door het chocolademengsel Doop elke lange vinger een seconde in de rum-melk Bedek de bodem van de vorm met lange vingers en zet de lange vingers rechtop met de suikerkant tegen de binnenkant van de vorm aan Snijd eventueel met een scherp mesje een klein stukje van de lange vingers, zodat ze beter blijven staan Giet de chocolade mousse in de vorm De lange vingers steken een stukje boven de mousse uit Dek de taart af met folie Zet de taart enkele uren in de koelkast Verwijder de folie Verwijder de rand van de springvorm Bind een lint om de taart Klop de ongezoete slagroom lobbig Bedek de bovenkant van de taart met slagroom

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 959x

Jouw laatst bekeken recepten