Cheesecake uit de oven met citroen en sultanarozi

Ingrediënten

  • 150 g droge biscuits
  • 50 g boter
  • gesmolten
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 eidooiers
  • 100 g tafelsuiker
  • 2 eetl. maizena
  • 75 g sultanarozijnen
  • 1 citroen
  • de rasp
  • poedersuiker
  • om te garneren
  • room
  • om te serveren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 ?C. Doe de biscuits in een plastic zak en plet ze met een deegroller tot kruim. Meng ze met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem van een springvorm met een doorsnee van 20 cm. Zet de vorm 5 minuten in de vriezer om op te stijven. Meng met een handmixer de mascarpone, de creme fraiche, de suiker, de eidooiers en maizena door elkaar. Roer de sultana`s en het citroenrasp door de massa en schep alles op de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad. Zet de vorm op een bakplaat en bak de taart in 40 minuten goudbruin - hij is dan nog tamelijk vloeibaar. Wees niet ongerust: de taart wordt stevig zodra hij afkoelt. Soms komen er scheuren in de cake. dit kan worden voorkomen door de cheesecake langzaam te laten afkoelen - zet de oven uit, doe de ovendeur open en laat de taart in de geopende oven afkoelen. Als de taart helemaal is afgekoeld, deze minstens 2 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast zetten.Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker. Snijd er punten van en serveer met een sliertje room.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha