Cheesecake-parfait met ananas en maple syrup

Ingrediënten

  • Voorbereiding: ca. 4-5 uur
  • Parfait
  • 75 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1/2 citroen
  • sap en zestes
  • 150 gr roomkaas
  • 1
  • 25 dl geslagen slagroom (yoghurtdikte)
  • 100 gr bastognekoeken
  • fijngehakt
  • 1 mespuntje zout
  • Voor de ananas
  • 1 kleine ananas (bij voorkeur een heel zoete)
  • 1
  • 25 dl verse jus d'orange
  • 150 gr suiker
  • 1
  • 5 dl water
  • 1 vanillestokje
  • Voor de maple syrop sabayon
  • 2 eidooiers
  • 1 dl maple syrup
  • 3 eetlepels creme fraiche

Bereidingswijze

: ca. 4-5 uur Parfait 75 gr suiker 2 eidooiers 1 vanillestokje 1/2 citroen, sap en zestes 150 gr roomkaas 1,25 dl geslagen slagroom (yoghurtdikte) 100 gr bastognekoeken, fijngehakt 1 mespuntje zout Voor de ananas 1 kleine ananas (bij voorkeur een heel zoete) 1,25 dl verse jus d'orange 150 gr suiker 1,5 dl water 1 vanillestokje Voor de maple syrop sabayon 2 eidooiers 1 dl maple syrup 3 eetlepels creme fraiche Hulpmiddelen Voorbereiding Doe de suiker en eidooiers bij elkaar in een kom en sla dit met een garde luchtig, au-bain-marie tot een temeratuur van ca. 60 C.Klop het mengsel nu dor tot het weer koud is en voeg het binnenste van het vanillestokje en het citroensap en de zestes toe. Voeg al kloppend de roomkaas beetje bij beetje tot er een glad mengsel ontstaat. Spatel nu deroom door het mengsel. Nu kan ook de Bastognekoek en het mespuntje zout toegevoegd worden. Doe het mengsel in de vriezer en laat hetin ongeveer 4 a 5 uur opvriezen.Verwijder de schil en het hart van de ananas en snijd het vruchtvlees in gelijkmatige blokjes van 1 cm. Doe de jus dorange, suiker, water en het gespleten vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook. Doe hierbij de ananas en 'stoof' dit zachtjes tegen de kook aan. Haal de ananas uit het vocht en laat deze afkoelen. breng het mengsel nu aan de kook en reduceer het vocht tot het een lichte stroop is.Doe de eidooiers en de maple syrup bij elkaar en sla deze au-bain-marie op met een garde tot lintstadium. Sla het mengsel nu koud en spatel de creme fraiche erdoor.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha