Chocolade Espresso mousse met hazelnoten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Rooster de hazenoten even in een droge koekenpan of in de oven. Gelatine met 100 gr suiker en koffiepoeder in middelgrote steelpan doen. Melk erbij roeren. Zonder te roeren 3 minuten laten staan. Onder voordurend roeren over laag vuur de gelatine opgelost is, een vinger over de lepel strijken. Als massa glad aanvoelt is de gelatine volledig opgelost , als het korrelig aanvoelt, blijven opwarmen tot de massa glad aanvoelt. Chocolade toevoegen en onder voortdurend roeren over laag vuur de chocolade laten smelten. Met metalen garde kloppen tot chocolade door en door met de gelatine vermengd is- In grote kom gieten en in de ijskast zetten. Af en toe roeren. Afkoelen tot mengsel in een bergje van de lepel+ afvalt. Uit ijskast verwijderen. Grote kom en kloppend door en door koud laten worden. Gekoelde slagroom en resterende 50 gr suiker in gekoelde kom gieten met elektrische mixer op hoge stand tot zachte pieken kloppen. Resterende slagroom met rubberen spatel door gelatine mengsel vouwen door voorzichtig tot aan bodem van kom te snijden, kanten van kom meeschapen en vervolgens over bovenkant van mengsel vouwen. Herhalen tot slagroom gelijkmatig door gelatine mengsel verspreid is. Wafels en de noten in keukenmachine fijn malen. Gelatinemengsel om en om met wafel kruimelmengsel in lagen in dessertschaaltje leggen. Voor tenminste 30 minuten in de ijskast laten staan. Garneren met slagroom en Brosse Hazelnoten

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha