Chocoladecake met frambozen

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade
  • in stukjes gebroken75 g verse of diepvriesframbozen2 middelgrote eieren
  • eiwit van dooier gescheiden55 g poedersuiker30 g gemalen amandelen30 g cacaopoeder30 g bloem
  • gezeefd poedersuiker om te bestuivenpaar blaadjes verse muntVoor de saus150 g verse frambozen of diepvries. ongeveer 1 el poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden (stand 3-4). Vet de bodem en de zijkanten van een vorm met uitneembare bodem in (18 cm) en bedek het met bakpapier.Smelt de chocolade en boter al roerend au bain marie. Laat het mengsel iets afkoelen. Druk intussen 75 g frambozen door een zeef. Klop de eierdooiers en suiker tot een licht romig geheel. Voeg vervolgens amandel, cacao, bloem, gesmolten chocolade en gezeefde frambozen toe en spatel door elkaar. Klop het eiwit met een mixer totdat er stijve pieken worden gevormd. Schep een klein beetje geklopt eiwit door het chocolademengsel en schep vervolgens de rest van het eiwit erdoor. Schep het beslag in het bakblik en bak 25 minuten of totdat de cake gerezen en stevig is. Laat 1 uur afkoelen. Voor de sausZeef de frambozen en roer eventueel de suiker erdoor. Neem de cake uit het bakblik en bestuif met de poedersuiker. Serveer met de saus en versier met munt en frambozen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 464x

Jouw laatst bekeken recepten