Chocoladecake met kersen

Ingrediënten

  • 175 gr. boter * 175 gr. suiker * 3 eieren * 3 eetl. melk * 150 gr. zelfrijzend bakmeel * 40 gr. cacaopoeder * 250 gr. magere Franse kwark * 200 gr. mascarpone * 300 gr. ontpitte kersen (evt. uit pot) * poedersuiker * kersen met steeltjes voor garnering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. als de cake niet in de magnetron bereid wordt. Vet een hoge ovenschaal (bijv. een glazen soufflevorm) met een doorsnede van 18 cm. in. Vet de vorm licht in en leg op de bodem een stukje vetvrij bakpapier. Klop de boter en de suiker schuimig. Voeg de eieren en de melk toe en klop deze erdoor. Spatel zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de taart onafgedekt 8 min. in de magnetron op 800 watt of 35 min. in het midden van de oven. Meng intussen voor de vulling de kwark met de mascarpone en schep de kersen erdoor. Keer de cake en snij deze 2 of 3x overlangs door. Schep de vulling op de cakelagen, stapel ze. Strooi poedersuiker over de bovenzijde en garneer met kersen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha