Chocoladegebakjes met rode biet

Ingrediënten

  • 200 gr. pure chocolade200 gr. boter2 eetl. sinaasappellikeur125 gr. suiker
  • 4 eieren50 gr. bloem75 gr. pecannoten100 gr. rode bieten (nettogewicht: gekookt
  • en geschild)Voor de gekonfijte bietjes:150 gr. rode bieten
  • (nettogewicht)50 gr. suiker

Bereidingswijze

Vet 6 metalen vormpjes van 2 deciliter in met boter.Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de chocolade, boter en likeur in een pannetje en laat smelten op een laag vuurtje. Roer intussen de eieren schuimig met de suiker.Voeg de chocolade toe en zeef de bloem erover.Spatel beiden voorzichtig door het beslag.Hak de noten grof en snij de bieten in blokjes.Voeg beiden toe aan het beslag en giet het beslag in de vormpjes.Zet ze 15 minuten in de oven.Maak intussen de gekonfijte bietjes:snij de bieten in blokjes en doe ze in een pan met de suiker.Bak op hoog vuur tot de suiker smelt en voeg dan 1 deciliter water toe. Draai het vuur lager en laat sudderen tot het water verdampt is en de bietjes glazig zijn. Haal de gebakjes uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 518x

Jouw laatst bekeken recepten