chocolademousse (Engelse pudding)

Ingrediënten

  • voor de mousse: 125 gr. bloem
  • 120 gr. suiker
  • snufje zout
  • 3 theelepeltjes bakpoeder
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 250 ml. melk
  • 85 gr. gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 1 eetl.vanille-extract voor de topping:185 gr.licht bruine basterd suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 250 ml. kokend waterAls extra creme fraiche of lobbig geklopte slagroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem samen met de cacao,het bakpoeder en het zout. Voeg de suiker toe. Doe de gesmolten boter,de melk,de vanille-extract en de eieren erbij in de kom en mix dit tot een glad geheel met een electrische mixer. Giet dit mengsel in ingevette ovenschaaltjes met een inhoud van 250 ml. (liefst hoge) Doe de bruine suiker en de cacoa door elkaar en verdeel dit sprinkelend over de 4 bakjes. Giet heel voorzichtig het kokende water bovenop de pudding. (mousse) Bak de vier vormpjes 20 tot 25 minuten in de oven. Serveren met lobbig geklopte slagroom of met een lichtgezoete creme fraiche

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha