Chocolademousse met Tiramisu

Ingrediënten

  • Tiramisu gedeelte: ? 250 ml slagroom ? 75 g witte basterdsuiker ? 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel ? 500 g mascarpone ? 5 eetlepels Amaretto ? 200 ml espressokoffie ? 250 g lange vingers ? cacaopoeder Chocolademousse gedeelte: ? 250 gram pure chocolade ? 250 ml slagroom ? 2 cups gepasteuriseerd eiwit ? 60 gram suiker

Bereidingswijze

Het lekkerste is om dit gerecht een dag vantevoren te bereiden. 250 ml slagroom kloppen tot je zachte punten krijgt. (voor chocolademousse)-=Tiramisu=- In kom slagroom met 1 el suiker bijna stijfkloppen. In andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 min. tot romig mengsel kloppen. Mascarpone in gedeelten door dooiers mengen. Slagroom luchtig door mascarponemengsel spatelen. (de likeur, espresso en langevingers komen na het maken van de chocolademousse) -=Chocolademousse=- Verwarm de chocolade au bain marie tot hij smelt, roer hem glad en zet hem opzij. Klop de eieren en de suiker in een kleine schaal stijf (klop ong 5 min.) Giet het mengsel in een grotere schaal. Schep met een metalen lepel de gesmolten chocolade erbij. Schep de geklopte room erdoor. Werk snel; roer alles tot een samenhangend geheel. Likeur door espresso roeren. Lange vingers kort onderdompelen in de vloeistof (let op, niet doordrenken anders krijg je 1 sompige massa) Doe bij voorkeur eerst een lepel chocolademousse in de coupe, dan een laag lange vingers, dan mascarpone, chocolademousse, lange vingers, en mascarpone on top. In de koelkast .... Vlak voor het serveren even cacao eroverheen strooien. Alles in de koelkast zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha