Chocolade-slagroomhart met noga

Ingrediënten

  • Voor het deeg:125 zachte boter of margarine
  • 100 g suiker 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout 3 eieren (middel)125 g bloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder 100 g geraspte chocoladeVoor de vulling:100 g noga
  • 500 g koude slagroom 2 zakjes klop-fix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Om te garneren:
  • 100 g gehakte hazelnoten
  • 20 hartvormige pralines
  • hartvormige bakvorm (24 cm doorsnede)
  • boter om de bakvorm in te vetten

Bereidingswijze

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180 graden celcius Heteluchtoven: 160 graden celcius Gasoven:stand 2 ? 3 Baktijd: 45 minuten. Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in. Doe de zachte boter of margarine in een beslagkom en mix het met een mixer met garden smeuig. Mix de suiker, vanillesuiker en het zout na elkaar erdoor totdat er een egale massa ontstaat. Daarna een voor een de eieren toevoegen en na elk ei ongeveer een ? minuut op de hoogste stand mixen. De bloem met bakpoeder mengen, zeven en kort met een mixer op de middelste stand door het beslag mixen. Als laatste de geraspte chocolade door het beslag roeren. Doe het deeg in de vorm en strijk het deeg glad. Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen, vervolgens op een keukenrooster storten en laten afkoelen. De taart eenmaal horizontaal in het midden doorsnijden.Voor de vulling: de noga in kleine stukjes snijden en au bain marie verwarmen. De helft van de slagroom met een zakje klop-fix volgens de bereidingswijze bereiden. Roer de verwarmde noga door de slagroom en bestrijk het over de onderste deel. De bovenste bodem er boven op leggen en voorzichtig aandrukken. Overige slagroom met het tweede zakje klop-fix en vanillesuiker stijfslaan. Vul een spuitzak, met een stervormig mondje (doorsnede 7mm), met 1/3 van de slagroom. Bestrijk de taart met de overige slagroom en spuit toefjes slagroom op het hart. Rooster de gehakte hazelnoten goudbruin in een koekenpan zonder boter en laat ze op een bord afkoelen. De taart met de geroosterde hazelnoten bestrooien en de hartvormige pralines erop leggen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 869x

Jouw laatst bekeken recepten