Chocoladesouffle

Ingrediënten


Bereidingswijze

Breek de chocola, die van goede kwaliteit dient te zijn, in stukjes. Doe de stukjes in een glazen kom en plaats die op een pan met een bodempje water. De onderkant van de schaal mag het water niet raken. Het is ook mogelijk de chocola in een magnetron (laag vermogen) te smelten. Smeer bodem en zijkanten van de souffl?/rammequinbakjes goed in met olie. Zet de bakjes in een vuurvaste schaal. Verwarm de oven voor op 180 gr C.Breng het water in de pan aan de kook. Temper de hittebron. Smelt de chocola in de glazen kom. Roer de chocola af en toe om. Splits de eieren. Zorg dat er geen dooier in de eiwitten terecht komt. Klop de eidooiers met de suiker, room en rum of cognac schuimig. Klop de eiwitten stijf, Klop bij kleine beetjes tegelijk de gesmolten chocola door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens de eiwitten erdoor. Vul de bakjes met het chocolademengsel. Giet een bodempje kokend water in de vuurvaste schaal waarin de bakjes staan. Zet de schaal in de oven. Bak de souffl?s in circa 20 minuten gaar. Plaats de bakjes op een dessertbord. Strooi een beetje poedersuiker over de souffl?s. Dien meteen op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 331x

Jouw laatst bekeken recepten