chocoladetaart (chocoladecharlotte)

Ingrediënten

  • 250g pure chocolade - 250g zachte boter - 250g poedersuiker - 6 eieren - ongeveer 30 boudoirs (lange vingers) - een pak petit beurres

Bereidingswijze

Laat de chocolade in een warmwaterbad smelten. Eenmaal gesmolten, neem van het vuur af en roer er de boter onder met een houten lepel, alsook de suiker en de eierdooiers. Meng alles luchtig doorheen tot een lichte massa. Klop het eiwit tot sneeuw. Meng dit dan zachtjes bij de chocolademassa. Laat goed koud worden. Maak de boudoirs van onder recht, snijd dus het tipje weg en doop de onderkant heel even in koude melk. Bezet de wand van de springvorm met de boudoirs en druk er even op, zodat ze blijven recht staan. Bestrooi de bodem met een laag fijn gerolde boudoirs, gebruik hiervoor de afgesneden tipjes. Giet een vierde van de chocolade in de vorm. Leg hierop een laagje petit beurres. Herhaal dit tot alle chocolade op is en zet even in de vriezer.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 658x

Jouw laatst bekeken recepten