CHOCO-MOUSSE SOUFFLE MET AMARENE KERSEN

Ingrediënten

  • boter of margarine
  • voor het chocoladebiscuitdeeg:
  • 2 eieren
  • eiwit en dooier scheiden
  • 100 g kristalsuiker
  • 25 g cacaopoeder
  • 25 g bloem
  • voor de mousse:
  • 300 g pure chocola
  • in stukjes
  • 5 dl slagroom
  • 125 g amarene-kersen.html" itemprop="name">amarene kersen (blikje)
  • 2 el kirsch
  • extra nodig: bakplaat van 25 x 25 cm met hoge randen of springvorm van 22 cm O
  • bakpapier
  • mixer
  • 6 rechte (souffle}vormpjes van 5 a 6 cm O en 4 cm hoog.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160?C. Vet de bakplaat in met boter en bekleed het met bakpapier of vet de springvorm in. 2. Klop voor de biscuit de eierdooiers met 50 g suiker licht en dik met de mixer. Klop in een andere (schone) kom de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje 50 g suiker toe. 3. Zeef de cacao en bloem boven de eierdooiers en spatel ze er in enkele slagen door. Meng 1/4 van het eiwit door het dooiermengsel en meng dan de rest erdoor. Verdeel het biscuitdeeg over de springvorm of bakplaat, bak het in 20-25 min. gaar en laat afkoelen. Steek er 6 rondjes uit ter grootte van de soufflevormpjes. 4. Smelt voor de mousse de chocola au bain marie (smelten tot 40?C). Sla de slagroom half stijf. Spatel eerst 1/3 deel van de chocola, en dan pas de rest door de slagroom. Doe dat met zo weinig mogelijk slagen, om schiften te voorkomen.5. Schep een lepeltje mousse met een paar kersen in de vormpjes en druk de biscuitrondjes in de mousse, in de vormpjes (ze mogen ter hoogte van de rand komen). Besprenkel ze met kirsch en verdeel de rest van de kersen erover. Wikkel een strook papier zo strak mogelijk om de vormpjes, zodat het zo'n 2 cm boven de rand uitkomt, zet het vast met plakband. Schep de rest van de mousse erin, strijk de bovenkant vlak en laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem de papierstroken voorzichtig van de vormpjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 874x

Jouw laatst bekeken recepten