Christmas Pudding

Ingrediënten

  • Voldoende voor 2 vormen van 1
  • 2 liter inhoud (ronde rijststomer bekleden met folie):
  • 75 g gekonfijte kersen
  • grof gehakt; 175 g zachte
  • ontpitte
  • gedroogde pruimen
  • grof gehakt; 175 orange snippers; 175 g pitloze rozijnen; 175 g sultana's; 175 g krenten; 75 g pecan of walnoot.html" itemprop="name">walnoten
  • grof gehakt; 250 g vers broodkruim; 250 g plantaardig vet in stukjes; 6 eieren
  • losgeklopt; 1 1/2 dl donker bier; 3-4 el cognac
  • rum of whisky

Bereidingswijze

Meng gedroogde vruchten, noten, broodkruim en vet in een grote schaal door elkaar met een houten lepel. Roer eieren, bier en drank door. Maak een dik vloeibaar mengsel. Laat enkele uren staan. Bekleed beide helften v/d rijst stomer met ingevette folie, laat over rand hangen. Vul met de puddingmassa. Druk de helften tegen elkaar en frommel de randen v/d folie in elkaar. Zen de vormen op een metalen treft in een grote pan; vul met kokend water tot halverwege de onderste vorm. Leg een deksel op de pan en stoom pudding ca. 6 uur. Voeg zo nodig steeds een beetje kokend water toe. Meen vorm uit pan en laat afkoelen. Haal de pudding uit de folie en verpak hem in een nieuw stuk vetvrij papier en vervolgens in folie. Laat op een koele plaats rusten tot gebruik.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 610x

Jouw laatst bekeken recepten