Citroenbavarois met aardbeiengelei

Ingrediënten


Bereidingswijze

Voor de gelei de aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en de vruchten halveren.De aardbeien met het water in een ovenvaste schaal doen en afgedekt in 3 tot 4 minuten op vol vermogen zacht koken. Het fruit door een zeef drukken en naar smaak suiker erdoor roeren. De rode gelatine in ruim koud water weken, uitknijpen en in een ovenvast kommetje onafgedekt in 10 tot 20 seconden op vol vermogen laten smelten. De gesmolten gelatine door de aardbeienpuree scheppen, de massa onder af en toe roeren in een bak met koud water gelei-achtig laten worden en dan onmiddellijk overdoen in een metalen puddingvorm. De gelei bijna stijf laten worden. Voor de bavarois de witte gelatine in ruim koud water weken. De citroenen uitpersen, het sap zeven en met water aanvullen tot de hoeveelheid ervan in deciliters gelijk is aan de aanvankelijke hoeveelheid slagroom uit de ingredientenlijst. De eieren scheiden en wat van het eiwit achterhouden om de vorm te bestrijken. De dooiers met de suiker in een glazen litermaat luchtig roeren en het vocht erdoor roeren. De massa in circa 3 minuten op vol vermogen laten binden. Iedere 30 seconden met een garde doorroeren om schiften te voorkomen. De gelatine uitknijpen en door de vla roeren. De massa onder af en toe roeren in een bak met koud water laten afkoelen. Wanneer ze geleiachtig begint te worden, de eiwitten met een snufje zout stijfslaan en daarna de slagroom. De stijfgeslagen slagroom op het eiwit leggen, daarop de vla en alles snel met een metalen lepel met elkaar vermengen. De bavarois in een bak met koud water lobbig laten worden. De vorm boven de aardbeiengelei met eiwit bestrijken.Wanneer de bavarois niet meer uitzakt, deze op de aardbeiengelei scheppen en de pudding tenminste 4 uur op laten stijven in de koelkast.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha